ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ 2017
κύκλος πέντε βιωματικών εργαστηρίων
ΑΘΗΝΑ

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι και φίλες, προσπαθώντας να κρατήσουμε όλη τη χρονιά ζωντανή και δημιουργική, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Γραφείο Αθήνας, οργανώνει ένα κύκλο πέντε βιωματικών εργαστηρίων, με διαφορετικές θεματικές και τεχνικές, από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2017
Εμψυχωτές: Νίκος Γκόβας, Φάνης Κατέχος, Tζοβάννα Μιχαηλιάδη Σάρτι, Θανάσης Ζερίτης, Αριστέα Σταφυλαράκη, Μπετυ Γιαννούλη, Βέρα Λάρδη 
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας
Συντονισμός: Χαρά Τσουκαλά, Λουίζα Νικολάου
Επικοινωνία: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ
------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: « Τεχνικές θεάτρου για ένα παιγνίδι ρόλων»

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2017, 11πμ- 5μμ
Εμψυχωτής: Νίκος Γκόβας,
θεατροπαιδαγωγός
Για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος ‘’Κωνσταντινουπόλεως’’)
Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η αξιοποίηση απλών θεατρικών τεχνικών καθώς και τεχνικών εκπαιδευτικού δράματος στη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα «παιγνίδι ρόλων» με θέμα ένα υπαρκτό κοινωνικό-περιβαλλοντικό πρόβλημα. Θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά στοιχεία («θέατρο ντοκουμέντο») και θα αναζητηθούν βιωματικοί τρόποι προσέγγισης αμφιλεγόμενων ζητημάτων και λήψης αποφάσεων.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, ιδιαίτερα σε όσους υλοποιούν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικά, αγωγής υγείας ή προσεγγίζουν κοινωνικά θέματα με βιωματικό τρόπο.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε ανάλογες τεχνικές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει αν έρθουν με χαλαρά ρούχα και άνετα παπούτσια για κινησιολογικές δραστηριότητες.
Ο Νίκος Γκόβας είναι θεατροπαιδαγωγός με μεγάλη πείρα στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και στη δημιουργία εκπαιδευτικών δικτύων και προγραμμάτων.
Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες( με διάλειμμα 30 λεπτών)
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
7ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει α) τα μη μέλη: κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό.  ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο, β) μέλη και μη μέλη: να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
Επικοινωνία: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2: «Το κείμενο μέσα από το σώμα»- Τεχνικές Σωματικού Θεάτρου
Αθήνα 4 Μαρτίου 2017, 11πμ-5μμ

Εμψυχωτές: Φάνης Κατέχος, ηθοποιός- σκηνοθέτης, Tζοβάννα Μιχαηλιάδη Σάρτι, performer- yoga instructor ( FABRICA ATHENS THEATER GROUP)
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)
Σύντομη περιγραφή: Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση διαφορετικών θεατρικών τεχνικών και μεθόδων προκειμένου να γεννηθεί ένας νέος κώδικας θεατρικής συμπεριφοράς και δράσης. Με αναφορές στους Stanislavski, Grotowski, Eugenio Barba, Peter Brook, Suzuki, όπως επίσης και σε τεχνικές ακροβατικών, yoga και θέατρου δρόμου θα έρθουμε σε επαφή με ένα νέο τρόπο δημιουργίας. Η ομάδα θα εκπαιδευτεί στην πλαστικότητα του σώματος, σε δυναμικά ακροβατικά, στον σωματοποιημένο λόγο, στη διερεύνηση του ορίζοντα της φαντασίας.

Ο Φάνης Κατέχος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Συνεχίζει τις σπουδές του στην Αγγλία με τον Giles Foreman στο Center for Acting(2009) και στο Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στη Πολωνία(2010). Παράλληλα εκπαιδεύεται με την ομάδα Astragali Teatro (2012) και παρακολουθεί ένα κύκλο σεμιναρίων στο Territorium της Μόσχας στη Ρωσία(2013). Διδάσκεται από τον Raul Iaiza(2012, 2015) στο Regula Contra Regulam Theater και από την Roberta Carreri(2015) από το Odin Teatre. Ως δάσκαλος συνεργάζεται με την ακαδημία θεάτρου Nazim Hitmek Academy στην Κωνσταντινούπολη(2013), με το τμήμα αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante (2013), την Ανωτερη σχολή Δραματικής Τέχνης “Ιακωβος Καμπανέλλης”, τον οργανισμό “Mostar” με έδρα το Βερολίνο, τον Ισπανικό οργανισμό Asociacion Juvenil Inter και το θεατρικό Εργαστήριο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα (2014,2015). Έχει πρωταγωνιστήσει και σκηνοθετήσει αρκετές παραστάσεις. Είναι ιδρυτικός μέλος της ομάδας Fabrica Athens και εμπνευστής του Handmade and Recycled Theater Festival. Ασχολείται με την τέχνη των ξυλοπόδαρων και το θέατρο δρόμου. Από το 2013 διδάσκει θεατρικές μεθόδους και συνεχίζει να διδάσκεται.

Η Ιωάννα Μιχαλιάδη Σάρτι ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες από το 2011. Ξεκινώντας με το Ηoopdance ανακάλυψε την τέχνη του τσίρκου το 2013 όπου εξειδικεύτηκε στο Circus Hooping στη σχολή Circus Days με την Irina Gurova. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια hula hoop στην Ιταλία, στην Αυστρία και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως Hula Hoop Performer, Fire Performer αλλά και με τη performance Mr and Mrs Bubble στην οποία συμμετέχει. Επιπλέον, συνεργάζεται με την ελληνική αποστολή των Clowns Without Borders Sweden. Έχει εκπαιδευτεί σε τεχνικές τσίρκου όπως ξυλοπόδαρα, μονόροδο, juggling, walking globe και fire juggling. Το 2015 παρακολούθησε το Flower Kids Yoga School και διδάσκει Παιδική Yoga και Hoop Yoga σε Studio Yoga και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων μεταξύ των οποίων το Liquid Way To Action- Studio Matejka στην Πολωνία, το International Workshop 'Blooming Island' με τη Kitt Johnson και το Inner Movers- Multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για Video Dance πρακτικές και Site Specific Performance. Ως performer έχει συμμετάσχει σε site specific performances, σε ταινίες μικρού μήκους του Studio Matejka και στην παράσταση 7 Θανάσιμα Αμαρτήμα

Διάρκεια εργαστηρίου: 6 ώρες (με διάλειμμα 30 λεπτών)
Κόστος συμμετοχής: 8ε για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
15ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις γίνονται με την κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στην ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο.
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ INFO!)
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: « Η Λογοτεχνία ως Θεατρική πράξη»
Αθήνα 8 Απριλίου 2017, 10.30πμ- 3.30μμ

Εμψυχωτές: Θανάσης Ζερίτης, ηθοποιός- σκηνοθέτης, Αριστέα Σταφυλαράκη, ηθοποιός (Ομάδα 4frontal)
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)
Σύντομη περιγραφή: Πώς μπορώ να πω μια ιστορία με έναν ενδιαφέρον τρόπο πέραν της αφήγησης; Γίνεται ένα αφηγηματικό κείμενο παράσταση; Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε τρόπους προσέγγισης μη θεατρικών κειμένων με στόχο την σκηνική τους αναπαράσταση. Με παραδείγματα από τις τελευταίες δουλειές της θεατρικής ομάδας 4Frontal αλλά και άλλο υλικό, θα εξετάσουμε τρόπους διαχείρισης ενός λογοτεχνικού κειμένου. Χρησιμοποιώντας όλα τα θεατρικά μέσα θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε την ουσία των κειμένων, τους λόγους που ένα συγκεκριμένο κείμενο πιστεύουμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να «ανέβει» στην σκηνή και φυσικά τους τρόπους που μπορεί αυτό να το γίνει εφικτό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια μικρή παρουσίαση με βάση τις πρακτικές που θα αναζητήσουμε.

Ο Θανάσης Ζερίτης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας ενώ αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2011. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal. Από τότε έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις “Οικογένεια Μπες-Βγες” (2015-16-17) "Η Αύξηση" (2014), συν-σκηνοθετήσει ενώ συμμετείχε και ως ηθοποιός στις παραστάσεις "Υμπύ Τύραννος" (2012), "Σσς..κάποιος έρχεται"(2012), "Spring X-press"(2013) ‘’Είσαι ένα κτήνος Βίσκοβιτς’’ (2016). Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις "Βόυτσεκ" (2014-15) (σκην. Σ.Γιαννουλάδης, Κ.Γιαννοπούλου), «Σοφία Λασκαρίδου-Μια αγάπη μεγάλη», "Όλα τα μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μια φορά]" (2015), "Ο Μουνής" (2013-14-15) (σκην. Παντελής Δεντάκης), καθώς και στις εφηβικές παραστάσεις της ομάδας, "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας ...γιατί τα πάντα είναι πιθανά", "Φάουστ ...εγώ μέσα στον κόσμο που ζω" και "Αντιγόνη" (σκην.Τζωρτζίνα Κακουδάκη) στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Επίσης στις παραστάσεις “Γύρισε πίσω” (σκην. Αδάμου, Θέατρο Αβατον 2016) “Μαμ”(σκην. Δενδρινός, Λάττα, Γιαννάκη, Θεατρο Scrow 2015-2016) "Ο Θεός Βαριέται τώρα τελευταία" (σκην. Μαργαρίτα Γερογιάννη, θεατρο104, 2014), "Ματωμένος Γάμος" (σκην. Λένα Κιτσοπούλου, Φεστιβαλ Αθηνών 2014) ως ηθοποιός στην όπερα στην παράσταση "Catone in Utica" (σκην.J. Peters-Messer) (περιοδεία, 2015), στην τηλεοπτική σειρά “Οι Άσφαιροι” στον Alpha (2015) και στην ταινία του Χρίστου Γεωργίου “Χρόνια Πολλά”.
Η Αριστέα Σταφυλαράκη είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών (2011). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας 4Frontal. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις “Σοφία Λασκαρίδου: Μια αγάπη μεγάλη” (σκην. Παντελής Δεντάκης, θέατρο 104, 2017) “Ποιο σώμα;” (σκην. Μενέλαος Καραντζας, Θέατρο Αγγελων Βήμα, Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, 2016), “Οικογένεια Μπες-Βγες” (σκην. Θανάσης Ζερίτης, θέατρο 104, 2015-‘16-‘17), “Όλα τα μανιτάρια τρώγονται [αν και ορισμένα μόνο μία φορα]” (σκην. Παντελής Δεντάκης, Θέατρο του Νέου κόσμου, 2015), “Ο Μουνής” (σκην. Παντελής Δεντάκης, Θεατρο του Νέου Κόσμου, 2013-’14-‘15), “Βάτραχοι Αριστοφάνη – Ο kyklos ensemble συναντά το θέατρο”, παρουσιάση των χορικών του έργου σε μουσική Γιάννη Χρήστου (διδασκαλία Φίλιππος Τσαλαχούρης, 2013)κ.α. Την περίοδο 2012-2016 ασχολήθηκε με το εφηβικό θέατρο παρουσιάζοντας τις παραστάσεις "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας ...γιατί τα πάντα είναι πιθανά", "Φάουστ ...εγώ μέσα στον κόσμο που ζω" και "Αντιγόνη" σε σχολεία αλλά και σε άλλους, μη θεατρικούς, χώρους σε συνεργασία με τη εκπαιδευτικό/ σκηνοθέτη Τζωρτζίνα Κακουδάκη και το θέατρο του Νέου Κόσμου. Το 2016 συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και γονείς «Πες το με ένα παραμύθι» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2015 παρακολούθησε το σεμινάριο του Σίμου Κακάλα με τίτλο “Ζητήματα ερμηνείας –Απόκοπος του Μπεργαδή” και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου το 4ο διεθνές σεμινάριο του World Wide Lab Syros που οργάνωσε η Ιόλη Ανδρεάδη.

Διάρκεια εργαστηρίου: 5 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 8ε για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
15ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις γίνονται με την κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στην ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο.
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ INFO!)
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ό,τι άλλο χρειαστεί.
ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4: «Εισαγωγή στις αρχές διαμεσολάβησης ως μέσο διαχείρισης συγκρούσεων στον σχολικό χώρο με χρήση θεατρικών τεχνικών»
Αθήνα 29 Απριλίου 2017, 11πμ- 3μμ
Εμψυχώτρια: Μπέτυ Γιαννούλη, κοινωνιολόγος- θεατροπαιδαγωγός
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)
Σύντομη περιγραφή: To εργαστήριο θα εστιάσει στην υιοθέτηση στρατηγικών που προάγουν τη συμμετοχή, την επικοινωνία, τον διάλογο, τη συνεργασία και την επίλυση ή μεταμόρφωση μιας σύγκρουσης. Η αξιοποίηση θεατρικών τεχνικών θα δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ακούμε τους άλλους και να ακονίζουμε τη ματιά μας σε σημαντικά προβλήματα, τόσο της δικής μας πραγματικότητας όσο και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Θα αναδείξει, επίσης, εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης συγκρούσεων στο πλαίσιο της ισότιμης σχέσης μεταξύ αντιτιθέμενων πλευρών. Ζητήματα αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης, προσέγγισης του «άλλου» και συγκεκριμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη Διαμεσολάβηση, όπως ενεργητική ακρόαση, αντανάκλαση συναισθήματος κ.ά. αποτελούν μέρη της βιωματικής διερεύνησης που θα ακολουθήσουμε. Πώς στήνουμε ένα πρόγραμμα Διαμεσολάβησης στο σχολείο, τι πρέπει να προσέξουμε, ποια βήματα ακολουθούμε από την προετοιμασία ως την εφαρμογή της στη σχολική πραγματικότητα, είναι ζητήματα που θα συζητηθούν. Το εργαστήριο αυτό είναι ένα ξεκίνημα στην προσέγγιση της πρακτικής της Διαμεσολάβησης ως πρόληψης για την επίλυση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον. Η εμβάθυνση με περισσότερα παραδείγματα καθώς και η ανατροφοδότηση έχει προγραμματιστεί ως συνέχεια αυτού του σεμιναρίου για την επόμενη σχολική χρονιά με νέες επιμορφωτικές συναντήσεις.
Η Μπέττυ Γιαννούλη είναι κοινωνιολόγος – εκπαιδευτικός και εργάζεται ως Διευθύντρια σε Λύκειο της Αττικής. Έχει ολοκληρώσει τις διδακτορικές της σπουδές στην Θεατροπαιδαγωγική και έχει πραγματοποιήσει σπουδές στην Εγκληματολογία. Από το 1998 έχει στρέψει τα ενδιαφέροντά της και την πρακτική της στην παιδαγωγική και την πολιτισμική δράση του Θεάτρου στην Εκπαίδευση. Η εργασία της περιλαμβάνει την έρευνα, την επιμόρφωση, το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αξιοποιούν το Θέατρο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, επιμορφώθηκε σε θέματα Διαμεσολάβησης και αντιμετώπισης της βίας και ανέλαβε την υλοποίηση προγραμμάτων με μαθητές και νέους για την αντιμετώπιση της βίας, τη συμφιλίωση μέσω της τέχνης και τη Διαμεσολάβηση Συνομηλίκων. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και διατέλεσε πρόεδρός του από το 2008 έως το 2011.

Διάρκεια: 4 ώρες

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
5ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) τα μη μέλη: κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό. ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο,
β) μέλη και μη μέλη: να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ (ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ)
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ INFO!)
Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
Επικοινωνία: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 5: «Τεχνικές Θεάτρου Play Back»
Αθήνα 7 Μαΐου 2017, 11πμ- 4μμ
Εμψυχώτρια: Βέρα Λάρδη, θεατρολόγος- ηθοποιός
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)
Σύντομη περιγραφή: Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τεχνικές του διαδραστικού θεάτρου Playback (Playback Theater), οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά την διαδικασία εξερεύνησης ενός θέματος. Θα διδαχθούμε τις βασικές φόρμες αναπαράστασης και θα επικεντρωθούμε σε εκείνες τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο σχολείο. Το Playback Theater έχει τις ρίζες του στο ψυχόδραμα. Πρόκειται για ένα είδος διαδραστικού θεάτρου στο οποίο εκπαιδευμένοι ηθοποιοί, με τη βοήθεια μίας συντονίστριας, αναπαριστούν επί τόπου τις αφηγήσεις του κοινού. Συχνά, τεχνικές του θεάτρου playback χρησιμοποιούνται και σε εκπαιδευτικά πλαίσια προκειμένου τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις εμπειρίες τους γύρω από ένα θέμα καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, τη φαντασία, τη σωματική και την συναισθηματική έκφραση.
Οι συμμετέχουσες/οντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

H Βέρα Λάρδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη Ιστορίας Τέχνης και Θεάτρου από το Wolverhampton Univeristy της Αγγλίας, και Υποκριτικής από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός. Συναντήθηκε με το Θέατρο Playback πριν δώδεκα χρόνια στη Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» όπου εκπαιδεύτηκε. Έκτοτε είναι μέλος της ομάδας Playback Ψ με παραστάσεις στο θέατρο, σε σχολεία, συνέδρια, φεστιβάλ και άλλα πλαίσια (νοσοκομεία, φυλακές, κέντρα ψυχικής υγείας κ.α.). Παράλληλα ασχολείται με το Θέατρο στην Κοινότητα και την επιμόρφωση ενηλίκων και παίδων. Εξειδικεύεται στη χρήση του συμμετοχικού θεάτρου με στόχο την προσωπική έκφραση, την ενεργοποίηση και την ενσωμάτωση περιθωριοποιημένων ομάδων. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της στο Ψυχόδραμα και εργάζεται ως παιδαγωγός στην Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αθήνας της ΑΡΣΙΣ.

Διάρκεια: 5 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 8ε για τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
15ε για τα μη μέλη (για εγγραφές μελών, συνδρομές κ.α εδώ)
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του Εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις γίνονται με την κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στην ALPHA 202-00-2002-000277 δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο.
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτησης εδώ
Tα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση έχουν προτεραιότητα.
(ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ INFO!)
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν μέηλ με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της Αίτησης και ότι άλλο χρειαστεί.
ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Αθήνας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------