14η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο 2015
24-30 Αυγούστου 2015, στον Αγ. Γιάννη Πηλίου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
"Επινοώντας θεατρικές περιπλανήσεις στο Πηλειορίτικο τοπίο"

για
εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, εμψυχωτές

2015 Πήλιο - Φωτογραφίες από τη Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση

Αγαπητά μέλη, αγαπητοί φίλοι,
Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες του τελευταίου καιρού, το Δίκτυο συνεχίζει τη δράση του. Στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα, ως χώρα και ως πολίτες, απαντάμε με την πεποίθηση πως το θέατρο στην εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πόλο αντίστασης.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, συνεργαζόμαστε με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ενώσεις στη χώρα μας και στον κόσμο, παρουσιάζουμε τους προβληματισμούς και τις δουλειές των ανθρώπων που παίρνουν μέρος στις δράσεις μας, δημιουργώντας πυρήνες επικοινωνίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης. Διατηρούμε την έμπνευση και τη δυναμική που προκαλεί η συνάντηση και η συλλογική δουλειά.

Σε αυτό το πλαίσιο η φετινή κατασκήνωση στο Πήλιο αποτελεί πολιτική επιλογή. Οι οικονομικές και οργανωτικές δυσκολίες, εύκολα αντιληπτές στον καθένα, δεν μας σταματούν.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια συνάντηση αλληλεγγύης, σε πείσμα των καιρών, όπου εκτός από την επιμόρφωση θα συζητήσουμε, θα στηρίξουμε τα δίκτυα των δράσεών μας, θα αναζητήσουμε νέους δρόμους συμπόρευσης και θα προωθήσουμε κοινούς στόχους και προοπτικές με όχημα το Θέατρο στην εκπαίδευση.


        


  

Η 14η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Σεμινάριο του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση ταξιδεύει και φέτος, από 24 έως 30 Αυγούστου 2015, στο Πήλιο, στον Αγ Γιάννη, και θα φιλοξενηθεί στο χώρο των Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν και επικοινωνούν με εργαλείο τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση.

Η κατασκήνωση/σεμινάριο περιλαμβάνει   κύρια Εργαστήρια, συμπληρωματικά εργαστήρια, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις εργασιών μελών & φίλων, παραστάσεις, δραστηριότητες στη περιοχή του Πηλίου (πεζοπορία, ξεναγήσεις κά), παιχνίδια, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

Κύρια Εργαστήρια με τους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών Peter Hussey, Αιμιλία Βάλβη, Αντιγόνη Γύρα, Γιάννη Λεοντάρη, Γιώργο Μπινιάρη, Νίκο Γκόβα
Παιδικό & Εφηβικό Εργαστήριο με τις εμψυχώτριες Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, Κατερίνα Χάσκα, Γιώργο Μπινιάρη
Συμπληρωματικά Εργαστήρια με τους εμψυχωτές: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Τζένη Καραβίτη, Olivier Malcor, Ομαδα Παπαλάγκι
Άλλες δραστηριότητες: πρωινή yoga, εξορμήσεις, βραδιά αφήγησης, βραδιά "καλών πρακτικών", μουσική, προβολές, "κυνήγι θησαυρού"κ.α.

Συμμέτεχοντες με παιδιά: Επιτρέπεται η διαμονή στην κατασκήνωση σε παιδιά ή εφήβους συμμετεχόντων από 4 ετών και άνω με τους εξής όρους:
Τα παιδιά 6-12 μπορούν να πάρουν μέρος στο "Παιδικό εργαστήριο" το οποίο πραγματοποιείται τις ίδιες ακριβώς ώρες με το "Κύριο εργαστήριο" των ενηλίκων. Τις υπόλοιπες ώρες την ευθύνη έχουν οι γονείς/συνοδοί τους.

Τα παιδιά 4 - 12 ετών, εάν δεν συμμετεχουν στο παιδικό εργαστήριο, θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται υπό την ευθύνη ενός ενηλικα που δεν συμμετέχει στα εργαστήρια.

Οι έφηβοι άνω των 12 ετών μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν στα εργαστήρια των ενηλίκων. Σε περίπτωση που η ομάδα των εφήβων είναι μεγάλη θα δημιουργηθεί χωριστή ομάδα.

Οι γονείς με μικρότερα παιδιά των 4 ετών παρακαλούνται να απευθύνονται στους διοργανωτές για να παραπέμπονται με ειδικές τιμές σε άλλα καταλύματα. 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα    ......τα Κύρια Εργαστηρια

 Εργαστήριο για παιδιά....

.....Συμπληρωματικά Εργαστηρια & οι άλλες Δρασεις  

  ....Διαμονη-Διατροφή

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΕΔΩ!

 Η τοποθεσία: Ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου (ή αλλιώς και Αηγιάννης), βρίσκεται 55 xλμ. από τον Βόλο, χτισμένος σε ένα ιδιαίτερα ειδυλλιακό σημείο, όπου μπροστά του απλώνεται το Αιγαίο Πέλαγος και είναι ένας δημοφιλής προορισμός του Πηλίου κατά τους θερινούς μήνες και όχι μόνο. Η πανέμορφη μεγάλη και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία παραλία του, με το ψιλό βότσαλο, ήταν η αιτία για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού. Επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του Αγίου Ιωάννη είναι ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Ανατολικού Πηλίου, καθώς και από τις παραλίες Πλάκα από τη μία μεριά και Παπά Νερό από την άλλη.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
(Μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο)
Επικοινωνία: info@theatroedu.gr / www.theatroedu.gr