15η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση - Πήλιο 2016
"Όνειρα και Πραγματικότητες - ένα θεατρικό ταξίδι"
για εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, εμψυχωτές ομάδων

-και η 7η κατασκήνωση "Νεανικές Θεατρικές Φωνές"-

24-30 Αυγούστου 2016, στον Άγιο Γιάννη Πηλίου
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

    

Παιδικό Εργαστήριο

Στο πλαίσιο της Κατασκήνωσης θα υλοποιηθεί και ένα Εργαστήριο για παιδιά 6-12 χρονών, με 2 ειδικούς θεατροπαιδαγωγούς, τις ίδιες ακριβώς ώρες με τα υπόλοιπα "κυρια εργαστήρια" των ενηλίκων.
Απευθύνεται σε παιδιά όσων θέλουν να πάρουν μέρος στην Κατασκήνωση και επιθυμούν να φέρουν και τα παιδιά τους.
Άρα τα παιδια στην Κατασκήνωση συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες τους οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική ευθύνη.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ


«Καθένας για έναν, καθένας για όλους!»

Οι φύλακες των δικαιωμάτων.
ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Εμψυχώτρια: Γιούλη Δούβου, θεατροπαιδαγωγός

για παιδιά 6-12 χρονών

Μέσα από την ευχάριστη διαδικασία του οργανωμένου παιχνιδιού, μικροί μας φίλοι, θα γνωρίσουμε την ομάδα μας και θα αλληλεπιδράσουμε.Θα επιχειρήσουμε μια εξερεύνηση του εαυτού μας και θα εκτιμήσουμε κάθε του κομμάτι. Με άξονα τα δικαιώματα των παιδιών θα εκφράσουμε απόψεις, θα αυτοσχεδιάσουμε και θα βρούμε τρόπους διεκδίκησής και εφαρμογής τους.
Στόχος να μπορέσουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να αναπτύξουμε τα εκφραστικά μας μέσα, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα,να καλλιεργήσουμε δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, αλλά και να εκτονώσουμε την ενεργητικότητά μας με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο!
Σας περιμένουμε όλο χαρά!!!
«Η εκπαίδευση είναι κάτι το αξιοθαύμαστο, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πότε-πότε ότι τίποτα που αξίζει να το γνωρίζεις δεν διδάσκεται, μόνο βιώνεται!» Oscar Wild

Η Γιούλη Δούβου γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Θεατρολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών με παιδαγωγική κατάρτιση. Υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους και του Διαπολιτισμικού Εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Θεατρολόγος Αρσακείων σχολείων Πάτρας. Συνδημιούργησε το 2006 το θεατρικό εργαστήρι ¨Επί Δράσει¨ για παιδιά και ενήλικες. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Μετα-δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εδώ και 12 χρόνια. Έχει εμψυχώσει θεατρικά προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας, εμψύχωσης ομάδων, διδακτικής θεάτρου, δραματουργίας, δραματοθεραπείας και master- classes. Έχει συνεργαστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα.