Ποιοι Είμαστε > Το Δίκτυο σε διάφορες Πόλεις > Αττική > 2018_4_28 Εργαστήριο Βέρα Λάρδη

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
«
Θέατρο Playback: δίνοντας χώρο στον αυθορμητισμό  »

Αθήνα  21 Απριλίου 2018, 10.00πμ – 04.00μμ

Χώρος : Θέατρο 104,Ευμολπιδών 41, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος  Κωνσταντινουπόλεως)

Εμψυχώτριες:
Βέρα Λάρδη, Θεατροπαιδαγωγός- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων,
Χ
ριστίνα Φραγκιαδάκη, Ηθοποιός- Δραματοθεραπεύτρια

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές.

Το θέατρο Playback είναι ένα διαδραστικό είδος θεάτρου όπου οι συμμετέχοντες αφηγούνται ιστορίες και ειδικά εκπαιδευμένοι ηθοποιοί τις αναπαριστούν αυτοσχεδιαστικά στη σκηνή, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες φόρμες αναπαράστασηςΤο Θέατρο Playback μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση προκειμένου να καλλιεργήσει και να απελευθερώσει την δημιουργικότητα των μελών της ομάδας μέσα από τη σωματική και τη φωνητική έκφραση, την παραγωγή μουσικής και τη συμβολική χρήση αντικειμένων. Εστιάζει στο εδώ και τώρα και δίνει χώρο στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τη γνώμη και τις εμπειρίες τους σχετικά με ένα θέμα, να διαπραγματευτούν τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, να κατανοήσουν καλύτερα τη θέση τους στον κόσμο και να μοιραστούν πώς αισθάνονται γι αυτό, να προτείνουν δράσεις προσωπικής και κοινωνικής αλλαγής.                      

 Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα εξερευνήσουμε το θέατρο του αυθορμητισμού και τη δύναμή του να αφυπνίζει τη δημιουργικότητα  μέσα στη διαδικασία της μάθησης. Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή μας θα έχουμε διδαχθεί και εξασκηθεί στις βασικές φόρμες του Θεάτρου Playback. Επιπλέον, θα έχουμε έρθει σε επαφή με απλές τεχνικές από το Ψυχόδραμα και τη Δραματοθεραπεία που μπορούν χρησιμοποιηθούν στην εξερεύνηση ενός θέματος από μία ομάδα.

Διάρκεια εργαστηρίου : 6 ώρες
Κόστος συμμετοχής :
Για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση 7 E  
Για τα μη μέλη 15 E (για εγγραφές μελών, συνδρομών κ.α  ΕΔΩ)

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει
α) να καταθέσουν το ποσό στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο,
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτηση ΕΔΩ 
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κλπ). Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο!

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 17/04/2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ : 
 Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Αθήνας
Συντονισμός : Μαρία Μπαρέλου, Δέσποινα Μιτσιάλη, Αναστασία Νικηταρά
Επικοινωνία :  Δέσποινα Μιτσιάλη, dmitsiali@yahoo.com, 6976713789
_________________________________________________________________________

Βέρα Λάρδη. ει στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και νέων και ασχολείται με το θέατρο στη κοινότητα (Community Theater). Έκανε Θεατρικές Σπουδές και Ιστορία Τέχνης (BA Honors)  στο Wolverhampton University της Αγγλίας και κατόπιν Υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στο Ψυχόδραμα στο Αθηναϊκό Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων. Γνώρισε το Θέατρο Playback το 2004 στην Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» όπου εκπαιδεύτηκε.  Ως ηθοποιός έχει εργαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, τη Νέα Σκηνή, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Θέατρο του Νέου Κόσμου κ.α. Από το 2004 είναι μέλος της ομάδας Playback Ψ με πλήθος παραστάσεων στο θέατρο, σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε ειδικά πλαίσια με θέμα την ψυχική υγεία, την εκπαίδευση, τη διαπολιτισμικότητα, στις φυλακές , σε συνέδρια κ.α.Σήμερα εκτός από ηθοποιός είναι συντονίστρια και εκπαιδεύτρια Playback Πιστεύει στο συμμετοχικό θέατρο ως μέσο προσωπικής έκφρασης, εκπαίδευσης, θεραπείας,  δημιουργίας κοινότητας (community building), ενδυνάμωσης και  συσσωμάτωσης κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων. Δηλαδή πιστεύει ότι μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο.  Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και της τέχνης, όπως την Action Aid,την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Συνεργεί-Ο, το Processwork Hub, το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ, το ΚΕ.ΘΕ.Α., τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων( ΔΗ.ΜΟ.Π.), την ΕΣΗΕΑ, το περιοδικό δρόμου “Σχεδία”, την Κιβωτό του Κόσμου κ.α.

 

Φραγκιαδάκη Χριστίνα. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και θεραπεία οικογένειας στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας “ΣΚΕΨΥΣ” και μεταπτυχιακές σπουδές στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας μέσω θεάτρου "ΑΙΩΝ. Έχει αποφοιτήσει από το “Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν” και ολοκληρώνει το B.Sc (Hons) στη Ψυχολογία στο Canterbury Christ Church University. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια, με εργαστήρια και ομιλίες, σε αρκετά συνέδρια και ημερίδες. Δούλεψε στο θέατρο και στον κινηματογράφο σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και είναι μέλος της ομάδας "Ρlayback Ψ" από την σύστασή της το 2004 έως και σήμερα, με παραστάσεις σε Θέατρα, φεστιβάλ Θεάτρου, σε συνέδρια, σεμινάρια και ειδικά πλαίσια, σε σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη. Εργάζεται ιδιωτικά, με ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ατομικές, ζεύγους και οικογένειας. Ασχολείται με βιωματικές επιμορφώσεις ενηλίκων μέσω θεατρικών τεχνικών και συμμετοχικού θεάτρου, συντονίζει ομάδες Δραματοθεραπείας στο Κέντρο Έκφρασης και Θεραπείας “Παλμός” και διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδεύσεις στη Δραματοθεραπεία και το θέατρο Playback.