"Κι αν ήσουν εσύ;"
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

 Βιωματικό Εργαστήριο
για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

στο εκπαιδευτικό υλικό "Σκληρό Καρύδι" και "Ειρήνη"

 Τρίκαλα, 13 Νοεμβρίου 2016

28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
 
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

www.TheatroEdu.gr

ΑΙΤΗΣΕΙΣ: 34
ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ: 24

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ; ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων δια μέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, κου Αχιλλέα Καλαμπογκίνη.

Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Θα επιλεγούν 30 εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.
Ημερομηνία:
13/11/2016

Τόπος: 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Ώρες:
   10:00 - 14:00

Επιμορφωτές: οι θεατροπαιδαγωγοί: Χριστίνα Κρίθαρη και Αντονέλλα Χήρα.
Περιγραφή: Το εργαστήριο βασίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό "Σκληρό Καρύδι" και "Ειρήνη", εγκεκριμένα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα μοιραστεί το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Προσοχή: Το εργαστήριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων  και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα.  Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο: να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα γίνει κλήρωση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ΜΕΧΡΙ 9 Νοεμβρίου στη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ 
και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους στις 10/11/2016 για το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση - Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Συνεργασία: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Γραμματεία/Πληρ. Γιάννα Παπαδοπούλου, humanrights@theatroedu.gr