"Κι αν ήσουν εσύ;"
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

Βιωματικό εργαστήριο
"κι αν ήσουν εσύ;"

για φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών
Πάτρα, 2 & 24 Νοεμβρίου 2016, 12.00 – 15.00
Τόπος:  Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών 
Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό φοιτητών
(ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 27 φοιτητες)

Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα σε θέματα προσφύγων  με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο υποστήριξης φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών και τον καθηγητή Ιωάννη Καμαριανό στο πλαίσιο του μαθήματος "Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης".

Το εργαστήριο γίνεται με βάση το νέο εγχειρίδιο της Υ.Α. με τίτλο «Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων» (Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αρ. 76/13-12-2014 Πράξη του Δ.Σ του ΙΕΠ)

Συμμετέχοντες: Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι φοιτητές παρακολουθούν το μάθημα «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης». Θα επιλεγούν 30 εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις συμμετοχής θα γίνει κλήρωση.

Επιμορφωτής: Γιώργος Μπεκιάρης, επιμορφωτής στο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ». 

Σύντομη περιγραφή: το Εργαστήριο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικότερα και των δικαιωμάτων των προσφύγων ειδικότερα και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία στο πλαίσιο της πρακτικής τους εκπαίδευσης στα σχολεία. Επίσης στοχεύει και στην παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού διαφόρων φορέων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προσοχή: Το εργαστήριο είναι βιωματικό, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων  και άλλες δραστηριότητες, και χτίζεται βήμα-βήμα.  Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο: να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στο χώρο και να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Αιτήσεις συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στη φόρμα που ακολουθεί μέχρι την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016:ΕΔΩ!
Οι φοιτητές που θα επιλέγουν για το συγκεκριμένο εργαστήριο θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά στο e-mail τους μέχρι 27/10/2016.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Συνεργασία:Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών  

Γραμματεία/Πληρ. Γιάννα Παπαδοπούλου  humanrights@theatroedu.gr