video/drama

 

Ασκήσεις-Έργα-Οδηγοί-Σχέδια μαθημάτων

Διεθνής Συνδιάσκεψη
Αθήνα 23-24-25 Νοεμβρίου 2018

Πήλιο 2018
Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση!
26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου 2018

"Κι αν ήσουν εσύ;"
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (4)


"ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"

ένα παιχνίδι προσομοίωσης/ρόλων, διαδραστική παράσταση
κατάλληλο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, εκπαιδευτικούς, γονείς

δωρεάν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
προταιρεότητα σε εκπαιδευτικούς μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ


Τα «Περάσματα» είναι ένα βιωματικό παιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της προσομοίωσης επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώσουν γεγονότα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε μια άλλη χώρα.
Το παιχνίδι «Περάσματα» καλεί τους συμμετέχοντες να
Βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους για ένα αβέβαιο μέλλον
Συνειδητοποιήσουν τις αιτίες και τις συνέπειες του ξεριζωμού αλλά και την αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν τους πρόσφυγες σε άλλη χώρα
Υιοθετήσουν μια στάση αποδοχής των προσφύγων και να σκεφθούν πιθανές λύσεις στα προβλήματά τους, ιδιαίτερα σε σχέση με την ένταξή τους στη χώρα ασύλου
Κινητοποιηθούν ώστε να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους και τον κοινωνικό τους περίγυρο (φίλοι, οικογένεια, τοπική κοινότητα) υπέρ των προσφύγων

Το εγχειρίδιο των «Περασμάτων» διατίθεται δωρεάν σε έντυπη μορφή (από τα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας και ηλεκτρονική μορφή εδω!. Σχετικό Βίντεο  εδώ!

Από το 2016 τα "Περάσματα" εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" και υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Το Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;"  για μαθητές έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και προσφέρεται δωρεάν μετά από αίτηση του σχολείου.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:
Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 13-14 χρονών και μπορεί να παιχτεί σε μαθητές στο σχολείο με το συντονισμό-εμψύχωση εκπαιδευμένων στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας και του Προγράμματος.
Διάρκεια 2,5ώρες
(χωρίς διάλειμμα) για τμήμα ή ομάδα μέχρι 25 άτομα.
Προυπόθεση:
ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός του σχολείου να έχει ήδη πάρει μέρος/παίξει το παιχνίδι σε κάποιο από τα σεμινάρια του προγράμματος ή σε άλλη παρουσίαση των Περασμάτων.
Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτημάτων και περιορισμένης δυνατότητας υλοποίησης θα γίνεται κλήρωση. Προταιρεότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ .."ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"!

Γραμματεία: 2106541600

-------------------------------------------------------
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ...εδω!

-------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 (4 - "Περάσματα")

20/5/2017 Ναύπλιο. "Περάσματα" σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς και νέους ερευνητές στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Θεατρολογικού Συνεδρίου. Εμψυχωτές: Νάσια Χολέβα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Εύα Σαββοπούλου, Γιώργος Μπεκιάρης, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Χριστίνα Κρίθαρη. Πήραν μέρος 35 άτομα (4)

14/5/2017 Ξανθη. "Περάσματα" σε φοιτητές στο πλαίσιο της 10ης πολιτιστικής εβδομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Γέφυρα". Εμψυχωτές: Ιωάννα Μήτσικα, Αφροδίτη Ρίζου, Αγγελίνα Τερσενίδου, Στέλλα Τοφέα, Maria Silva Paraguaya Cubas Manfredini. Μέλη Θεατρικής Ομάδας "Γέφυρα" : Φοίβος Ευάγγελος Σωτηριάδης -Τσελεκτσίδης, Γιώργος Καλμιντζής, Σάββας Τσιλιμαντός, Ερβίς Τορομάνι. Πήραν μέρος: 20 φοιτητές (4)
-----------------------------------------------------------
05/04/2017 Αλμυρός Βόλου. "Περάσματα" για μαθητές. 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού Βόλου. Εμψυχωτές: Αντονέλλα Χήρα, Ελένη Ποζιού. Βασιλένα Μητσιάδη, Κων|νος Ντίνας, Θανάσης Παύλης, Δημήτρης Μαγουλιώτης, Ahmad Almanla. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Χαρούλα Μιχαλακοπούλου. Παίρνουν μέρος 30 μαθητές. (4)

-------------------------------------------------------------
9/2/2017 Τερψιθέα Λάρισας. "Περάσματα" για εκπαιδευτικούς. Εμψυχωτές: Χριστίνα Κρίθαρη, Αντονέλλα Χήρα, Ελένη Ποζιού. Συνεργάτες: Βασιλένα Μητσιάδη, Φωτεινή Σπανου, Κωνσταντίνος Ντίνας, Θανάσης Παυλής, Ahmad Almanla, Εύα Τσαρμακλιώτη. Παίρνουν μέρος 62 εκπαιδευτικοί (4)

--------------------------------------------------------------
24/1/2017 Αθήνα.  "Περάσματα-Ζωντανή Βιβλιοθήκη" για φοιτητές του New York College. Εμψύχωση: Reza Golemai. Πήραν μέρος 10 φοιτητές (4)

22/1/2017 Ιωάννινα. "Περάσματα" για μαθητές. Γενικό Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων. Παίρνουν μέρος 30 μαθητές. Εμψυχωτές: Γιώργος Μπεκιάρης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Χριστόδουλος Κωτσίνας, Αθανάσιος Ψυχογιός, Σταματία Φαρδέλλα. Κωνσταντίνα Λισγάρα, Γιώργος Σκαργιώτης. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δημήτρης Κονετάς, Βαρβάρα Κούτη, Μαρίνα Καμποσιώρη, Μαγδαληνή Παγώνη (4)