"Κι αν ήσουν εσύ;"
Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων
με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "κι αν ήσουν εσύ;" ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ
"Μονόλογοι από το Αιγαίο"
εργαστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

δωρεάν για περιορισμένο αριθμό σχολείων
προταιρεότητα σε εκπαιδευτικούς μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Το εργαστήριο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και παρουσιάζεται σε σχολεία στο πλαίσιο του Προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το Πρόγραμμα "κι αν ήσουν εσύ;" και τα Εργαστήρια για μαθητές (δραση 2) είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και προσφέρονται δωρεάν.

Το Εργαστήριο "Μονόλογοι από το Αιγαίο" σχεδιάστηκε με βάση το ομότιτλο βιβλίο "Μονόλογοι από το Αιγαίο - Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων" (2016) που περιλαμβάνει 28 προσωπικές ιστορίες-αφηγήματα ανήλικων προσφύγων, αποτέλεσμα κύκλου βιωματικών εργαστηρίων, που έγιναν σε ξενώνες φιλοξενίας στην Αθήνα και την Πάτρα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο του 2016. Τα κείμενα του βιβλίου διατίθεται δωρεάν εδώ!

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 διδακτικές ώρες για τμήμα ή ομάδα μέχρι 25 μαθητές

Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε από την Σόνια Μολογούση, την Ηρώ Ποταμούση, το Γιώργο Μπεκιάρη και τη Διονυσία Ασπρογέρακα και υλοποιείται από πιστοποιημένους εμψυχωτές του Προγράμματος

Σύντομη περιγραφή: Το εργαστήριο έχει σαν βασικό στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν, αποκωδικοποιήσουν και να ορίσουν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από τις ιστορίες/αφηγήσεις ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που περιέχει το βιβλίο των Μονολόγων. Σε αυτό το πλαίσιο, τα κείμενα των Μονολόγων καθώς και άλλο οπτικοακουστικό υλικό θα αποτελέσουν την αφετηρία του εργαστηρίου και θα λειτουργήσουν σαν αφορμές για διάλογο και δημιουργία αναπαραστάσεων από τους συμμετέχοντες. Οι τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και οι συμβάσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, θα αποτελέσουν τόσο τα μέσα διερεύνησης του αρχικού υλικού όσο και τα εργαλεία για τη δημιουργία νέων εικόνων και δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές.

Το εργαστήρι σχεδιάστηκε από τους: Διονυσία Ασπρογέρακα, Σόνια Μολογούση, Γιώργο Μπεκιάρη, Ηρώ Ποταμούση


ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Εργαστήριο έρχεται μετά από αίτηση του σχολείου. Αιτήσεις μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε χρονική στιγμή του 2017. Λόγω μεγάλου αριθμού αιτημάτων και περιορισμένου αριθμού Εργαστηρίων θα γίνει κλήρωση. Προτεραιότητα έχουν εκπαιδευτικοί μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Γραμματεία: 2106541600

------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ "ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ" ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ...ΕΔΩ!

 ------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Εργαστήρια "Μονόλογοι για μαθητές" (2β)


2017_3_13 Ναύπλιο. Εργαστήριο για φοιτητές - "Μονόλογοι" στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Υπεύθυνη διδάσκουσα: Χριστίνα Ζώνιου. Εμψυχωτές: Σόνια Μολογούση, Νάσια Χολέβα. Παίρνουν μέρος: ??? φοιτητές (2β)