ΕΝΑΣ ΘΗΣΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Εκδότης:

«νεανική σκηνή» τίτλος βιβλίων «νέων θέατρον» (τόμ. 5ος)

ISBN:

960 – 89521 – 5 - 8              

Είδος - εποχή:

Έμμετρη παρωδία μέρος του μύθου του Θησέα

Ηλικίες, διάρκεια:

12 ετών και άνω, διάρκεια 75’

Πρόσωπα:

14 ανδρικοί, 13 γυναικείοι και 7 ρόλοι ανεξάρτητα φύλου

* Το πλήθος των ρόλων μπορεί να μεταβληθεί (+) ανάλογα με τις ανάγκες.

Σύντομη περιγραφή
του έργου:

Ο Αιγέας είχε πρόβλημα με την τεκνοποίηση, μα εκείνος πίστευε πως του έφταιγαν οι γυναίκες, γι’ αυτό τις άλλαζε μέχρι να βρει την κατάλληλη... Έτσι, όταν γεννήθηκε ο Θησέας, νόμισε πως ήταν δικό του παιδί, αλλά ο Ποσειδώνας είχε βάλει το χεράκι του στην όλη υπόθεση... Τέλος πάντων, για να μην τα πολυλογούμε, γεννήθηκε το παιδί και στα δεκάξι του, προτού ακόμα να πάει στη Disneyland με κάποιο «πακέτο», όπως κάνει το κάθε σύγχρονο παιδί, παίρνει των ομματιών του προς Αθήνα μεριά, για να βρει δουλειά ή για τον ΑΣΕΠ ή κατ’ άλλους για το Πανεπιστήμιο (το “ΒΑΣΙΛΙΑΣ” την εποχή εκείνη ήταν σχολή με χαμηλή βάση και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση). Στο δρόμο, κατά πως ερχότανε φουλαριστός, βρήκε διάφορα εμπόδια, αλλά τι στο καλό ήρωας ήταν; Τα ξεπέρασε όλα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία! Στην Αθήνα τον περίμενε η έκπληξη που του ετοίμαζε ο Πάλλας. Μόλις ξεμπέρδεψε και μ’ αυτόν πήγε την πενταήμερη με την παρέα του στο “Μινώταυρος Palaceτση Κρήτης με ημιδιατροφή και σάουνα αλά Αριάδνη... Και να σκεφτεί κανείς, πήγε για να σφάξει χωρίς να τον σφάξουν!

Νίκη Ζαρμποζάνη

Σχόλια:

Ο Θησέας είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος που περιστοιχίζεται από το υπνωτισμένο (από την προπαγάνδα, το ρεύμα της εποχής και όλα τα συναφή) πλήθος, το οποίο βαδίζει στον προσωπικό του όλεθρο, χωρίς να το καταλαβαίνει. Είναι εκείνος που όχι μόνο θα προσπαθήσει να αντισταθεί στην εξαθλίωση και να μην παρασυρθεί, αλλά θα καταβάλει προσπάθειες να σώσει και το υπνωτισμένο πλήθος. Είναι εκείνος που θα αντισταθεί σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και αδικίας, αλλά στο τέλος θα κάνει κι αυτός το μοιραίο λάθος! Θα ξεχάσει ν’ αλλάξει το πανί και ο πατέρας του θ’ αυτοκτονήσει, νομίζοντας ότι πέθανε το παιδί που απόκτησε με τόσες θυσίες...  Η αμέλεια σκοτώνει!

Βασίλης Αναστασιάδης

 

·         Του έργου προηγούνται 10 σχετικά θεατρικά παιχνίδια και δραστηριότητες που οδηγούν προοδευτικά στην παράσταση (Νίκη Ζαρμποζάνη).

 

ΤΗΛ. 2106658867 – 6945521707 neanikiskini@yahoo.gr

 

Περισσότερα έργα θα βρείτε στη διεύθυνση www.neanikiskini.gr

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

www.TheatroEdu.gr

e-mail: theatro@TheatroEdu.gr

ΙΟΥΛΙΟΣ 2007